Aanleverspecificaties

Alle benodigde informatie omtrent het aanleveren van de affiches en digitale ontwerpen vindt u op deze pagina. Ook raden wij u aan om onze leaflet te downloaden zo dat u deze altijd bij de hand kunt houden.

 leaflet aanleverspecificaties

Afmetingen en zetspiegel

Formaat van het affiche: 841 x 1189 mm

Zetspiegel: 791 x 1139 mm

Houd 2,5 cm rondom vrij van belangrijke beelden en teksten. Deze ruimte kan mogelijk wegvallen in de lijst.

Aanleveren affiches

De affiches dienen minimaal 14 dagen voor plaatsing te zijn aangeleverd. Kortere aanlevertijd is in overleg eventueel mogelijk. Gelieve plano op pallet te leveren.

Aanleveren is mogelijk van maandag t/m vrijdag van 10.00 – 18.00 uur, uitsluitend op onderstaand adres:

Driehoeksreclameborden.nl + ordernummer
De Corantijn 35
1689 AN Zwaag

Vermeld altijd de volgende gegevens op uw pakket/zending:

  • Ordernummer
  • De gemeente
  • Bij aanlevering verschillende affiches duidelijk een verdeling vermelden

Hoeveel affiches zijn er benodigd?

Driehoeksbord: 3 per bord
Sandwichbord: 2 per bord

U dient hierbij 15% reservemateriaal aan te leveren voor eventueel productieverlies of herstel.

Materiaal van aangeleverde affiches

U dient de affiches te laten printen/drukken op eenzijdig glad houtvrij 120 gram papier met een blauwe rug. Indien het materiaal hiervan afwijkt kunnen wij de affiches afkeuren en plaatsing van de campagne niet garanderen. Dringend afgeraden wordt het lamineren, zowel enkel- als dubbelzijdig. Dit kan leiden tot kwaliteitsverlies en/of extra kosten.

Aanleveren digitale bestanden

Uw digitale bestanden dienen minimaal 21 dagen voor plaatsing te zijn aangeleverd. Kortere aanlevertijd is in overleg eventueel mogelijk.

Bestandsformaat

Het artwork dient aangeleverd te worden als PDF of cPDF. Deze kunt u maken vanuit elk Adobe programma of middels een geconfigureerde PDF-writer.

Resolutie

De resolutie van de gebruikte beelden moet minimaal 150 dpi zijn op het eindformaat. Een lagere resolutie kan leiden tot pixelvorming.

Controle en proeven van digitale bestanden

U kunt in overleg een proef aanvragen voordat de productie van start gaat. Hier moet dan wel (tijds)ruimte voor zijn in de planning. De eerste afdruk wordt globaal vergeleken met de door u bijgeleverde (kleur)proef op inhoud (niet taalkundig), kleur en stand. Wanneer u een kleurreferentie meestuurt gaarne een Matchprint of Irisproof.*

Overlap en drukwerkmarkeringen

Bestanden dienen een overlap te hebben van 3 mm. Overlap is het extra beeld buiten het uiteindelijke nettoformaat. Tevens het document van drukwerkmarkeringen voorzien maar op zijn minst snijtekens.

Kleuropbouw

Maak gebruik van het PMS kleurenpalet, bij aanlevering PMS soort en nummer vermelden. Deze kleuren worden vertaalt naar CMYK opbouw, de PMS kleuren zullen wij zo goed mogelijk benaderen (dit geldt ook voor RAL en HKS kleuren). U dient alle steunkleuren om te zetten naar process.

*Belangrijk!

Indien geen visueel voorbeeld is aangeleverd en/of pms kleuren zijn vermeld (ter benadering) vervalt iedere aansprakelijkheid omtrent de correcte uitvoering.

Driehoeksreclameborden.nl garandeert een optimaal resultaat indien volgens specificaties en planning wordt aangeleverd. De verantwoordelijkheid voor layout, maatvoering en verhouding ligt echter altijd bij de opdrachtgever.